• banner
  • banner
STZ World Tennis Tour Bratislava

J&T BANKA SLOVAK OPEN, ženský tenisový turnaj ITF WTT W60
DOTÁCIA: 60 000 USD
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 30. októbra – 4. novembra 2023

 

Titul vo dvojhre pre Nemku Ellu Seidelovú

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nemecká tenistka Ella Seidelová získala titul vo dvojhre na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Siedma nasadená hráčka zvíťazila v sobotňajšom finále nad šestkou pavúka Sofyou Lansereovou z Ruska a zdolala ju 6:4, 7:6(4) za 111 minút. Osemnásťročná rodáčka z Hamburgu otočila v druhom sete nepriaznivý stav 2:5 a stala sa druhou nemeckou víťazkou medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise.

Seidelová získala v Bratislave svoj tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. V lete nenašla premožiteľku na domácich podujatiach v Stuttgarte a Braunschweigu. Z Bratislavy si odnáša prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Vrátila som sa sem po tom, ako som vlani v NTC vyhrala titul na juniorskom turnaji. Mám na to skvelé spomienky, veľmi dobre sa mi tu hrá. Počas týždňa som nastúpila aj proti dvom domácim hráčkam Nine a Mii, na zápasy sa prišli pozrieť diváci a vytvorili dobrú atmosféru. Rovnako organizácia turnaja bola výborná, určite sa sem opäť rada vrátim," povedala v rozhovore po zisku titulu Seidelová, ktorá iba pred pár dňami oslávila osemnáste narodeniny.

"Bolo to už moje tretie finále na podujatí ITF WTT W60 tento rok. Som rada, že bolo konečne víťazné a odvážam si domov trofej pre víťazku. Dám si teraz pár dní oddych. Bol to ťažký týždeň, no veľmi si ho vážim a odchádzam domov šťastná," dodala na záver s úsmevom mladá Nemka, ktorá sa vďaka bratislavskému triumfu predstaví prvý raz v druhej svetovej stovke.

FOTO. tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

« 12345 »   4/5

Abduraimovová prvou semifinalistkou

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Uzbecká tenistka Nigina Abduraimovová (na snímke) sa stala prvou semifinalistkou turnaja J&T Banka Slovak Open 2022. Vo štvrťfinále si vo vyrovnanom zápase poradila s maďarskou kvalifikantkou Amarissou Tóthovou a zdolala ju 6:4, 6:7(6), 6:3 za 153 minút. Ôsma nasadená hráčka sa v súboji o postup do finále stretne s Češkou Barborou Palicovou, ktorá vyradila nasadenú dvojku Dariu Snigurovú z Ukrajiny po výsledku 1:6, 6:2, 6:3.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jašková prehrala v druhom kole

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anika Jašková nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise žien. V súboji dvoch kvalifikantiek nestačila na Maďarku Amarissu Tóthovú a podľahla jej 3:6, 1:6 za 70 minút. Devätnásťročná Slovenka si za úspešné vystúpenie v kvalifikácii a účasť v druhom kole pripíše do rebríčka WTA spolu 13 bodov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Schmiedlová v slovenskom derby zdolala Kužmovú

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Najvyššie nasadená hráčka si v druhom kole poradila s krajankou Katarínou Kužmovou, ktorú zdolala 6:3, 6:2 za 62 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si vo štvrťfinále zmeria sily s ďalšou Slovenkou Renátou Jamrichovou.

Kužmová sa s turnajom ešte nelúči. Vo štvorhre sú spolu so sestrou Viktóriou už v semifinále, hoci sa na kurte ešte nepredstavili. Súperky z prvého kola aj zo štvrťfinále im na zápas nenastúpili. V súboij o postup do finále ich v piatok čaká druhá nasadená britská dvojica Freya Christieová, Ali Collinsová.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová po dráme do štvrťfinále!

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová (na snímke) postúpila po senzačnom výkone do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila v druhom kole nad šiestou nasadenou Rumunkou Jaqueline Cristianovou (151. WTA), ktorú v dramatickom zápase zdolala 7:6(1), 3:6, 7:6(8) za 162 minút. Zverenka trénera Jána Matúša si vo štvrťfinále zmeria sily s nasadenou jednotkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Talentovaná Slovenka nevyužila za stavu 5:3 v rozhodujúcom dejstve tri mečbaly a v tajbrejku prehrávala 4:6. Vyrovnala však na 6:6 a v koncovke napokon využila v poradí šiesty mečbal. Nadviazala tak na úspešné vystúpenie zo šesťdesiattisícového turnaja v Trnave, kde hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami postúpila tiež do štvrťfinále.

"Dnes som na kurte odovzdala úplne všetko, dala som do toho srdce aj dušu," povedala v bezprostrednej reakcii po zápase Renáta. "Bola som unavená, rýchlo som sa zadýchala, ale nakoniec som to dobojovala. Som neskutočne štastná, že sa mi to podarilo, navyše pred domácim publikom. Je to obrovská podpora, ďakujem všetkým za povzbudzovanie, veľmi si to vážim."

Duel bol náročný nielen fyzicky ale aj psychicky. Renáta bojovala o každú loptičku, diváci v NTC ju hnali vpred. "Túžba po víťazstve mi dodávala sily. Naozaj som veľmi chcela vyhrať. Veľmi mi pomohla aj rodina a celý môj tím. Bola som nervózna, v treťom sete som mala 5:3. Bol to veľký náskok, ktorý som nedotiahla. Za stavu 6:6 som si uvedomovala, že celé to už bude v tajbrejku iba o pár loptách."

Dvadsaťštyriročná Cristianová, ktorej v rebríčku WTA patrilo v januári tohto roka 58. miesto, veľmi dobre podávala a robila minimum nevynútených chýb. Jamrichová si všetko musela vybojovať sama. "V prvom sete mi darovala pár lôpt, ktoré mi pomohli ho vyhrať. V ďalších dvoch dejstvách to však už neplatilo, držala si vysoký level hry. Hrali sa dlhé výmeny, bolo to naozaj o poslednej loptičke. Cítim obrovskú radosť, že som dnes vyhrala," dodala s úsmevom sympatická mladá Slovenka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vargová sa do štvrťfinále nepozrie

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Nina Vargová končí na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise žien v druhom kole. Držiteľka voľnej karty nestačila v druhom kole na Češku Barboru Palicovú (220. WTA) a podľahla jej hladko 1:6, 2:6 za rovnú hodinu. Zverenka trénera Martina Zathureckého a kondičného Ladislava Olasza vypadla už aj vo štvorhre, v ktorej sa predstavila spolu s Irinou Balus.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Šramková končí v druhom kole

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Rebecca Šramková (na snímke) sa neprebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Zverenka trénera Jána Sabovčíka a kondičného Dávida Olasza nestačila v druhom kole na ôsmu nasadenú Niginu Abduraimovovú z Uzbekistanu a podľahla jej 2:6, 4:6 za 86 minút. Dvadsaťšesťročná hráčka Národného tenisového centra na turnaji pokračuje ešte vo štvorhre po boku Renáty Jamrichovej. Vo štvrtok večer nastúpia na štvrťfinále, v ktorom bude na druhej strane kurtu stáť opäť Abduraimovová spolu s Poľkou Paulou Kaniovou-Chodunovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jednotka Schmiedlová hladko ďalej

Dátum: 16. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anna Karolína Schmiedlová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Nasadená jednotka si v úvodnom zápase hladko poradila s Rumunkou Cristinou Dinovou a zdolala ju 6:2, 6:3 za 66 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s kvalifikantkou Katarínou Kužmovou.

"Pred prvým kolom na turnaji nikdy neviem, čo mám čakať od povrchu a od lôpt. Som rada, že som to dnes s prehľadom zvládla, darilo sa mi na servise aj na returne. Postupne sa hádam dostanem ešte viac do výmen. Spravila som dnes aj pár chýb, s ktorými som nebola až tak spokojná. Teší ma ale, že som súperke nedala šance dostať sa do zápasu," zhodnotila prvé kolo dvadsaťosemročná hráčka Národného tenisového centra.

"Som rada, že môžem byť doma a zahrať si tu turnaj. Myslím, že je to super pre všetky dievčatá štartovať na domácom podujatí. To, že som jednotka, až tak nevnímam. Skúsim zahrať najlepšie ako viem. Je to jediný turnaj za rok, keď je takáto príležitosť, prídu sa pozrieť tréneri, rodina, kamaráti. Verím, že bude dobrá atmosféra. Som vďačná každému za podporu," vyjadrila radosť k domácemu podujatiu Schmiedlová a doplnila: "Je to môj posledný turnaj v sezóne. Ak by sa nehralo doma, už by som si pravdepodobne dala voľno, ale nechcela som si nechať ujsť túto príležitosť."

V ďalšom kole sa Kajka stretne s krajankou Katarínou Kužmovou: "Nikdy si dopredu nepozerám, na koho v ďalšom kole narazím. Nechtiac som si to však včera všimla. Katka je výborná hráčka, obzvlášť na tomto povrchu je nebezpečná, výborne servuje. Dobre sa poznáme, tak uvidíme, ako to dopadne. V minulosti som zápasy s krajankami či kamarátkami preživala ťažšie. Dnes sa už na to dívam inak. Samozrejme, nie je mi jedno či vyhrám alebo prehrám, ale žreb neviem ovplyvniť, tak to beriem tak, ako to príde," zakončila slovenská singlová jednotka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jašková po veľkom obrate do druhého kola

Dátum: 16. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anika Jašková sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Devätnásťročná Slovenka si v súboji dvoch kvalifikantiek poradila s Britkou Freyou Christieovou a v maratónskom zápase ju zdolala 4:6, 6:3, 7:6(5) za 162 minút. Jaškovej, ktorú trénersky vedie mama Radka Zrubáková, sa v treťom sete podaril husársky kúsok. V tajbrejku prehrávala už 0:5, no dokázala otočiť na 7:5, čím si zabezpečila postup ďalej. V druhom kole sa stretne s ďalšou kvalifikantkou Amarissou Tóthovou z Maďarska.

"Dávno som nehrala takýto vypätý zápas. Prišli sa pozrieť diváci, išlo o veľa bodov, boli to trošku nervy," povedala v bezprostrednej reakcii po zápase šťastná Anika.

Za stavu 1:1 na sety mala Jašková dobre rozbehnuté rozhodujúce dejstvo. V desiatom ani dvanástom geme sa jej však nepodarilo dopodávať zápas a set dospel do tajbrejku. "Stalo sa mi to viackrát, je to hrozný pocit. Už som si predstavovala, ako si zasa budem búchať hlavu, že som mala mečbal. Nie je ale dobré premýšľať dozadu, tak som si povedela, že to musím hodiť  za hlavu a sústrediť sa na tajbrejk."

Úvod skrátenej hry jej však vôbec nevyšiel, ani sa nenazdala a súperka získala prvých päť loptičiek. "Za stavu 0:5 v tajbrejku som dúfala, že uhrám aspoň jeden bod. Prišiel na mňa kľud, nevykrikovala som, nepozerala som sa doprava ani doľava. Iba na kurt. Potom prišiel zvrat a tak rýchlo, ako som bola 0:5 dole, som dokázala vyrovnať na 5:5. A potom doklepnúť zápas."

V ďalšom kole sa Jašková opäť stretne s kvalifikantkou, bude ňou Maďarka Amarissa Tóthová. "Poznáme sa už dlho, sme rovesníčky. Od druhého kola kvalifikácie sa tu v Bratislave spolu každý deň rozohrávame. Uvidíme, ako to bude pred vzájomným duelom. Zápas som ju dlhšie hrať nevidela, ale približne viem, čo by na ňu mohlo platiť. V juniorke sme sa často stretávali na Summer Cupoch a Winter Cupoch," zakončila Anika.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Šramková otočila zápas a postupuje

Dátum: 15. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Rebecca Šramková sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. V úvodnom zápase so švajčiarskou kvalifikantkou Bojanou Klincovou síce prehrala prvý set 0:6, potom však chytila herný rytmus a v ďalších dvoch setoch už bola na kurte lepšou hráčkou. Po víťazstve 0:6, 6:3, 6:3 postúpila do ďalšieho kola, v ktorom sa stretne s ôsmou nasadenou Niginou Abduraimovovou z Uzbekistanu. 

Zverenka trénera Jána Sabovčíka a kondičného Dávida Olasza po zápase priznala, že sa na začiatku duelu na kurte trápila. "Mala som strach z povrchu. Trénujem síce v NTC, ale nie na centrálnom dvorci. Musím si naň zvyknúť. Bola som aj trošku nervózna, po dlhom čase som hrala doma, tak to na mňa v prvom sete celé doľahlo. V ďalších dvoch setoch som sa postupne dostávala do hry. V treťom sete sa to už začalo približovať tomu, čo dokážem," povedala s úsmevom dvadsaťšesťročná hráčka NTC.

Svoju ďalšiu súperku pozná, hoci ju dlho nevidela hrať: "Je to aktívna hráčka, čo by mi mohlo sedieť. Hlavne verím, že sa nebudem trápiť s povrchom. Potom by to mohlo byť dobré."

Rebecca sa na domácom turnaji predstaví aj vo štvorhre, hoci ju často nehráva: "Debl bol dohodnutý na poslednú chvíľu. Hrať budem s Renátkou Jamrichovou. Pôvodne sme každá mala mať inú partnerku, ale vyvinulo sa to inak. S Renátkou sme aj v Glasgowe spolu párkrát trénovali štvorhru, myslím si, že by nám to mohlo ísť. Každopádne sa teším," dodala Šramková.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Viki Kužmová v singli končí

Dátum: 15. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Viktória Kužmová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Piata nasadená hráčka nestačila v úvodnom zápase na mladú talentovanú Češku Nikolu Bartůňkovú, ktorej podľahla 3:6, 7:5, 3:6 za 112 minút. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka sa v Bratislave predstaví ešte vo štvorhre po boku mladšej sestry Katky.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vargová postúpila, Balus a Méri nie

Dátum: 15. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Nina Vargová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Držiteľka voľnej karty nastúpila v úvodnom kole proti siedmej nasadenej Rumunke Alexandre Ignatikovej, ktorá jej za stavu 4:0 z pohľadu Slovenky zápas vzdala. V ďalšom zápase si zverenka trénera Martina Zathureckého a kondičného Ladislava Olasza zmeria sily s Češkou Barborou Palicovou. 

V prvom kole skončili Irina Balus a Eszter Méri. Balus (na snímke) v zápase s Britkou Maiou Lumsdenovou vyhrala prvý set, no nakoniec ťahala za kratší koniec a prehrala 7:5, 3:6, 4:6. Méri v súboji dvoch kvalifikantiek prehrala s Češkou Anetou Kučmovou 1:6, 7:6(5), 0:6.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Katka Kužmová pokračuje víťazne

Dátum: 15. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína Kužmová (na snímke) postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Úspešná kvalifikantka si v prvom kole hlavnej súťaže poradila s Turkyňou Zeynep Sonmezovou a zdolala ju 6:3, 4:6, 6:4 za 121 minút. Mladšia zo sestier Kužmových si v ďalšom kole zmeria sily s víťazkou zápasu medzi nasadenou jednotkou Annou Karolínou Schmiedlovou a Rumunkou Cristinou Dinovou.

Katka sa do hlavnej súťaže prebojovala z kvalifikácie. "Prvé kolá tam pre mňa nebývajú nikdy ľahké, navyše som hrala proti Slovenke. Bolo to z mojej strany trošku nervózne, ale dobre som to zvládla. V druhom proti Terke Smitkovej rozodoval vo veľkej miere servis. Vedela som, že to bude vyrovnané a aj sa to potvrdilo, hralo sa do poslednej lopty. Prehrávala som v supertajbrejku 7:9, ale dokázala som to otočiť a som rada, že som v hlavnej súťaži," povedala dvadsaťjedenročná rodáčka z Košíc k eliminačným zápasom.

Na Sonmezovú, prvú súperku v hlavnom pavúku,  sa pred zápasom pripravila: "Trošku som si ju napozerala, vedela som, že to bude ofenzívnejšia hráčka a že budem musieť hrať dlhšie výmeny. Bol to opäť trojsetový zápas, teším sa, že s víťazným koncom pre mňa."

Katka sa v Bratislave predstaví aj vo štvorhre po boku sestry Viktórie. "Veľmi sa na to teším. S Viki sme spolu dlho nehrali. Dúfam, že dnes zvládne aj dvojhru a zajtra si to spolu na kurte užijeme," dodala Katka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jašková a Cíleková idú v šľapajách svojich mám

Dátum: 14. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Finálové kolo kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022 zviedlo proti sebe dve mladé hráčky, ktoré pochádzajú z tenisového prostredia. Anika Jašková (na snímke), dcéra Radky Zrubákovej, proti Laure Cílekovej, dcére Kariny Habšudovej. Navyše sú dievčatá aj klubovými spoluhráčkami, čo ich vzájomnému zápasu pridávalo špeciálny náboj. Do hlavnej súťaže napokon postúpila Anika, pre ktorú víťazstvo znamená prvú účasť v hlavnej súťaži na šesťdesiattisícovom turnaji ITF v kariére.

„Šesťdesiatky sú vždy ťažké turnaje. Hrajú tam aj dievčatá, ktoré patria do Top 100 svetového rebríčka. Už kvalifikačné zápolenia bývajú náročné. V prvom kole som odohrala výborný zápas s nasadenou súperkou. Vždy keď hrám s kvalitnou hráčkou si vravím, že každý získaný bod je skvelý. Ale aj keď prehrám, sú to aspoň skúsenosti do budúcnosti. Mne sa to podarilo vyhrať, čo ma veľmi potešilo,“ povedala k súboju v prvom kvalifikačnom kole Anika, v ktorom zdolala štvrtú nasadenú Češku Laboutkovú.

Vo finále eliminácie nastúpila proti Laure Cílekovej. „Zápas síce podľa skóre vyzeral jednoducho, ale na kurte to tak úplne nebolo. S Laurou sa veľmi dobre poznáme, trénujeme v rovnakom klube. Je to vždy ťažké hrať s niekým, koho poznám. Navyše je mladšia, tak som cítila tlak, že by som to mala vyhrať.“

Jašková zdolala Cílekovú 6:2, 6:0 a zabezpečila si postup medzi tridsaťdvojku hráčok v hlavnej súťaži. „Je to pre mňa ďalšia veľká skúsenosť, ktorá ma čaká. Rada by som si zahrala s nejakou svetovou hráčkou, aby som mala zasa o skúsenosť navyše. Celkovo som rada, že sa môžem predstaviť na takomto veľkom turnaji a som rada, že sa mi zatiaľ darí. Keď sa mamina na mňa pozerá, je to vždy trošku nervozita navyše, lebo chcem, aby aj ona bola zo mňa šťastná. Veľmi mi ale pomáha,“ dodala devätnásťročná Anika.

Oba kvalifikačné zápasy svojej dcéry a súčasne zverenky sledovala aj Radka Zrubáková: „Veľmi sa teším hlavne kvôli Anike. Tvrdo pracuje a práve takéto víťazstvá jej ukazujú, že tá práca sa oplatí. V zápase s Laurou bola veľmi sústredená. Mal špeciálny náboj, keďže hrala s klubovou spoluhráčkou a moje vzťahy s Karinou sú tiež veľmi hlboké. Nervozitu však prekonala a nakoniec to zvládla,“ ohodnotila dcéru Zrubáková.

Sedemnásťročná Cíleková neskrývala po zápase sklamanie, no snažila sa nájsť aj pozitíva: „Bola to pre mňa skvelá skúsenosť. Som veľmi rada, že som dostala šancu zahrať si na tomto turnaji. V prvom kole kvalifikácie som zdolala silnú súperku, dnes som podľahla Anike. Obe sú odo mňa staršie, nazbierala som cenné skúsenosti. Bol to vôbec môj prvý ženský turnaj.“

Na otázku, ako vníma mamine úspechy z minulosti, Laura dodala: „Veľmi si vážim, čo moja mamina dokázala a vzhliadam k nej. Mala ťažké podmienky a napriek tomu dokázala naozaj veľa. Ja tiež urobím všetko pre to, aby som sa raz stala tenistkou.“

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Méri, Kužmová a Jašková do hlavnej

Dátum: 14. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Estzer Méri, Katarína Kužmová (na snímke) a Anika Jašková sa prebojovali do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Méri zvíťazila nad Švajčiarkou Karolinou Kozakovou 7:6(6), 6:0 a v hlavnej súťaži si zmeria sily s ďalšou kvalifikantkou Anetou Kučmovou z Českej republiky. Kužmová vo vyrovnanom zápase zdolala siedmu nasadenú Češku Terezu Smitkovú 6:3, 4:6, 11-9 , jej súperkou v hlavnou pavúku bude Turkyňa Zeynep Sonmezová.

Jašková si vo finále kvalifikácie zmerala sily s krajankou Laurou Cílekovou. V súboji dvoch hráčok slávnych tenisových mám (Anika Jašková - Radka Zrubáková, Laura Cíleková - Karina Habšudová) bola úspešnejšia Anika, ktorá zdolala Lauru 6:2, 6:0. Vo finále kvalifikácie neuspela ešte Salma Drugdová, tá nestačila na tretiu nasadenú Britku Freyu Christieovú.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová po otočke do druhého kola

Dátum: 14. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Držiteľka voľnej karty zvíťazila nad Češkou Dominikou Šalkovou (311. WTA) a zdolala ju 7:5, 6:1 za 67 minút. Zverenka trénera Jána Matúša prehrávala v úvodnom sete 2:5, no nezložila zbrane a dokázala otočiť vývoj na svoju na stranu. V druhom dejstve už na kurte dominovala.

"Ani som sa nenazdala a za päť minút bolo 0:3. Potom sme si obe držali servis, ale už to neboli také jasné gemy. Viac som sa rozohrala, výmeny boli vyrovnanejšie a vyrovnanejšie. Dokázala som si zobrať stratený servis späť a vyrovnala som na 5:5. V ťažkom jedenástom geme som ju brejkla a dopodávala som na 7:5. Bolo to trošku aj o šťastí, ale aj o mojej dobrej hre," zhodnotila priebeh zápasu Jamrichová.

Za stavu 2:5 v prvom sete nepodliehala mladá hráčka Národného tenisového centra panike: "Určite som sa chcela viac rozohrať. Cítila som, že to ešte nemám tak v ruke. Keby som aj prehrala prvý set, vedela som, že v druhom to už bude lepšie. To, že som nakoniec vyhrala aj ten prvý, bolo super. Dominika je kvalitná súperka, bol to náš prvý vzájomný duel. Má výborný servis. Ja som sa dnes tiež mohla spoľahnúť na svoje podanie. Myslím si, že to bol kvalitný zápas."

V ďalšom kole čaká Renátu víťazka duelu medzi šiestou nasadenou Rumunkou Jaqueline Cristianovou a českou kvalifikantkou Denisou Hindovou. "V utorok si pôjdem pozrieť svoju ďalšiu súperku. Nepoznám ani jednu z nich, tak vôbec neviem, čo môžem čakať. Verím, že to bude dobré a opäť podám kvalitný výkon."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 12345 »   4/5

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR