• banner
  • banner
STZ World Tennis Tour Bratislava

J&T BANKA SLOVAK OPEN, ženský tenisový turnaj ITF WTT W60
DOTÁCIA: 60 000 USD
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 30. októbra – 4. novembra 2023

 

Titul vo dvojhre pre Nemku Ellu Seidelovú

Dátum: 04. 11. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nemecká tenistka Ella Seidelová získala titul vo dvojhre na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Siedma nasadená hráčka zvíťazila v sobotňajšom finále nad šestkou pavúka Sofyou Lansereovou z Ruska a zdolala ju 6:4, 7:6(4) za 111 minút. Osemnásťročná rodáčka z Hamburgu otočila v druhom sete nepriaznivý stav 2:5 a stala sa druhou nemeckou víťazkou medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise.

Seidelová získala v Bratislave svoj tretí titul na okruhu ITF, doposiaľ najcennejší v kariére. V lete nenašla premožiteľku na domácich podujatiach v Stuttgarte a Braunschweigu. Z Bratislavy si odnáša prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Vrátila som sa sem po tom, ako som vlani v NTC vyhrala titul na juniorskom turnaji. Mám na to skvelé spomienky, veľmi dobre sa mi tu hrá. Počas týždňa som nastúpila aj proti dvom domácim hráčkam Nine a Mii, na zápasy sa prišli pozrieť diváci a vytvorili dobrú atmosféru. Rovnako organizácia turnaja bola výborná, určite sa sem opäť rada vrátim," povedala v rozhovore po zisku titulu Seidelová, ktorá iba pred pár dňami oslávila osemnáste narodeniny.

"Bolo to už moje tretie finále na podujatí ITF WTT W60 tento rok. Som rada, že bolo konečne víťazné a odvážam si domov trofej pre víťazku. Dám si teraz pár dní oddych. Bol to ťažký týždeň, no veľmi si ho vážim a odchádzam domov šťastná," dodala na záver s úsmevom mladá Nemka, ktorá sa vďaka bratislavskému triumfu predstaví prvý raz v druhej svetovej stovke.

FOTO. tenipo

Čítať ďalej...
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Aktuality

« 12345 »   3/5

O hlavnú päť Sloveniek

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Päť slovenských tenistiek zabojuje v pondelok o postup do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Do finále kvalifikácie postúpili Radka Zelníčková (na snímke), Sofia Milatová, Katarína Strešnáková, Mia Pohánková a Emma Tóthová. Eliminačné súboje sú v NTC aréne naplánované od 10.00 h.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Tóthová ďalšou Slovenkou vo finále kvalifikácie

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Emma Tóthová postúpila do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V prvom kole zvíťazila nad pätnásťročnou krajankou Natáliou Kročkovou, ktorú vo vyrovnanom zápase zdolala 6:7(1), 6:4, 6:3 za 165 minút. V eliminačnom finále si zmeria sily s najvyššie nasadenou Nemkou Larou Schmidtovou, premožiteľkou Nikoly Daubnerovej.

Všetky dôležité informácie o podujatí -  pavúky, denný program, fotografie, livescore a livestream nájdete na oficiálnej turnajovej stránke www.jtbankaslovakopen.sk.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Milatová o hlavnú, Depešová a Svatíková prehrali

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Sofia Milatová zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. V úvodnom eliminačnom kole zvíťazila v pozícii nasadenej trinástky nad Češkou Lindou Ševčíkovou a zdolala ju 6:4, 6:2 za 80 minút. Jej ďalšou súperkou bude Nemka Angelina Wirgesová. Štvorka pavúka zvíťazila v prvom kole nad domácou držiteľkou voľnej karty Soňou Depešovou (na snímke) 6:2, 6:4 za 68 minút.

Nedarilo sa Laure Svatíkovej, ktorá prehrala s deviatkou pavúka Denisou Hindovou z Českej republiky 3:6, 2:6.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Zelníčková a Strešnáková ďalej, Jašková skrečovala

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Radka Zelníčková (na snímke vľavo) zabojuje o hlavnú súťaž dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Šiesta nasadená hráčka si v úvodnom eliminačnom kole v súboji dvojch Sloveniek poradila s držiteľkou voľnej karty Emou Mravcovou a zdolala ju 6:3, 6:4 za 96 minút. Zverenka trénera Róberta Gašparetza nastúpi vo finále kvalifikácie proti víťazke švajčiarsko-českého súboja medzi Karolinou Kozakovou a Anetou Laboutkovou.

Ďalej ide aj trojka eliminačného pavúka Katarína Strešnáková, ktorá hladko zvíťazila nad krajankou Martinou Marušinovou 6:3, 6:1. Jej súperkou v súboji o hlavnú súťaž bude deviata nasadená Češka Denisa Hindová.

Dobre rozohraný zápas prvého kvalifikačného kola mala Anika Jašková. Desiatka kvalifikačného pavúka vyhrala prvý set nad Rakúšankou Stefaniou Auerovou v tajbrejku, no v druhom aj vinou zranenia nohy ťahala za kratší koniec a prehrala 1:6. V treťom zápas po prvom geme skrečovala.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Daubnerová, Balus ani Cíleková nepostúpili

Dátum: 29. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Nikola Daubnerová (na snímke), Irina Balus ani Laura Cíleková nepostúpili do finále kvalifikácie na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023. Daubnerová nestačila v úvodnom kole na najvyššie nasadenú Nemku Laru Schmidtovú a podľahla jej 3:6, 0:6. Cíleková si zmerala sily s dvojkou eliminačného pavúka Alevtinou Ibragimovovou z Ruska a prehrala 3:6, 2:6.

Najvyrovnanejší zápas odohrala Irina Balus, ktorá na centrálnom dvorci zobrala set dvanástej nasadenej Nemke Stephanie Wagnerovej, no v rozhodujúcom dejstve ťahala za kratší koniec a prehrala 4:6, 6:3, 1:6 za takmer dve hodiny.

V kvalifikácii 23. medzinárodných majstrovstiev Slovenska žien v tenise sa v nedeľu predstaví ešte ďalších 13 slovenských reprezentantiek.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V hlavnej súťaži päť Sloveniek

Dátum: 26. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Päť slovenských tenistiek má isté miesto v hlavnej súťaži na budúcotýždňovom 23. ročníku turnaja J&T Banka Slovak Open 2023 (30. októbra - 4. novembra 2023) v bratislavskom NTC. V pozícii nasadenej dvojky sa predstaví Rebecca Šramková (na snímke), jednotkou bude Maďarka Anna Bondárová. Najväčší ženský turnaj na Slovensku je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60.000 amerických dolárov.

"S výnimkou Anny Karolíny Schmiedlovej a Viktórie Hrunčákovej sa v Bratislave predstaví kompletná slovenská špička," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. Okrem Šramkovej sa v pavúku hlavnej súťaže predstavia štyri domáce hráčky s voľnými kartami - Renáta Jamrichová, Nina Vargová, Katarína Kužmová a Eszter Méri.

Ďalších päť talentovaných Sloveniek má isté miesto v kvalifikácii. "Pre niektoré z nich to bude vôbec prvý štart v kategórii dospelých. Pozornosť by som upriamil na Miu Pohánkovú, ktorá v tomto roku skvele zahrala na olympiáde mládeže i na ME hráčok do 16 rokov. Máme skvelú generáciu nastupujúcich junioriek a tento turnaj je výborná príležitosť pre naše mladé reprezentantky, aby získali body do svetového rebríčka. Jamrichová a Vargová sú momentálne naše najväčšie nádeje a klopú aj na dvere reprezentácie v Pohári Billie Jean Kingovej," zdôraznil Moška.

Turnajová dvojka Šramková mala v uplynulom období problémy s lakťom a na dvorce sa vracia po päťtýždňovej pauze. Predtým potvrdila fazónu viacerými úspešnými výsledkami. "Zranenie ma trochu pribrzdilo, pretože som bola výborne rozohratá a chcela som absolvovať turnaje v Číne. Takáto stopka nikoho nepoteší a dúfam, že čo najskôr sa mi podarí dostať sa späť do formy, v akej som bola. Trénujem teraz iba necelé dva týždne, ale na domáci turnaj sa veľmi teším," povedala 129. hráčka rebríčka WTA.

Najvyššie nasadená hráčka Bondárová figuruje v tomto týždni na 116. mieste svetového rebríčka. Pôvodne mala byť akceptačná listina medzinárodných majstrovstiev SR silnejšie obsadená, no niektoré hráčky svoju účasť odvolali. Týždeň pred stretnutím Slovenska proti Argentíne v Pohári Billie Jean Kingovej tak urobili aj viaceré argentínske reprezentantky na čele s ich jednotkou Nadiou Podoroskou. "Možno to bol z ich strany taktický ťah, možno bol ten dôvod prozaickejší a jednoducho si vybrali iný turnajový program," reagoval Moška.

Do Bratislavy však pricestujú iné známe tenisové mená. "Napriek tomu, že sa veľmi veľa hráčok odhlásilo na poslednú chvíľu, tak v našom zozname figurujú viaceré výborné hráčky ako sú Francúzka Kristina Mladenovicová, Maďarka Tímea Babosová, Nemka Jule Niemeierová, či Češka Tereza Martincová, ktoré boli v minulosti hlboko v prvej svetovej stovke a budú určite ozdobou turnaja," vyhlásil riaditeľ podujatia.

Zápasy hlavnej súťaže odštartujú na harde v NTC v pondelok 30. októbra, finále je na programe v sobotu 4. novembra o 15.00 h aj v priamom prenose RTVS. (stz, tasr)

FOTO: tasr

Čítať ďalej...

Akceptačný list hráčok do hlavnej súťaže dvojhry

Dátum: 25. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V akceptačnom liste na turnaj ITF WTT W60 v Bratislave figuruje k 25. októbru v hlavnej súťaži jedna domáca reprezentantka. Je ňou Rebecca Šramková, ktorá by sa mala predstaviť v pozícii nasadenej dvojky turnaja. Okrem nej sa v hlavnom pavúku J&T Banka Slovak Open 2023 predstavia štyri držiteľky voľnej karty - Renáta Jamrichová, Nina Vargová, Katarína Kužmová a Eszter Méri.

Čítať ďalej...

Vstupenky sú už v predaji

Dátum: 16. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

Medzinárodný šampionát v tenise žien napíše v tomto roku už svoje dvadsiate tretie pokračovanie. Najväčší ženský turnaj na Slovensku - J&T Banka Slovak Open - sa uskutoční 30. októbra – 4. novembra 2023 v bratislavskej NTC aréne. Turnaj je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60 000 USD. Vstupenky na podujatie si už teraz môžete zakúpiť v sieťach www.predpredaj.sk, www.ticketportal.sk a na recepcii NTC.

Pre fanúšikov prináša podujatie skvelú príležitosť opäť vidieť naživo popredné domáce tenistky, reprezentantky z Pohára Billie Jean Kingovej, ktoré počas roka nemajú možnosť sledovať na vlastné oči. Tohto roku sa turnaj odohrá týždeň pred domácim stretnutím Slovenska proti Argentíne, a tak niektoré z domácich hráčok na harde v NTC určite nebudú chýbať. Priamo do hlavnej súťaže sa zo Sloveniek dostala Rebecca Šramková. Diváci sa môžu tešiť aj na mladé vychádzajúce tenistky Radku Zelníčkovú či Katarínu Kužmovú a úspešné juniorky Renátu Jamrichovú s Ninou Vargovou, pre ktoré bude turnaj výbornou šancou získať nové skúsenosti medzi ženami a taktiež dôležité body do rebríčka ITF.

V dvadsaťdvaročnej histórii turnaja ho dokázali vyhrať viaceré popredné slovenské tenistky. Najúspešnejšou je Henrieta Nagyová, ktorá ho vyhrala dvakrát, po jednom víťazstve majú Dominika Cibulková, Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Hrunčáková. Zo svetových hviezd zdvihli v minulosti víťaznú trofej nad hlavu napríklad Amélie Mauresmová z Francúzska či Anastasia Pavľučenkovová z Ruska. Vlaňajšou víťazkou je Chorvátka Ana Konjuhová.

Čítať ďalej...

Akceptačný list 2023 - 7 hráčok svetovej stovky

Dátum: 14. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY / News

V akceptačnom liste 23. ročníka medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise žien k 13. októbru figurovalo sedem hráčok z prvej svetovej stovky. Najvyššie v rebríčku WTA spomedzi prihlásených hráčok je Argentínčanka Nadia Podoroská na 76. priečke. Druhá je Dánka Clara Tausonová (79. WTA), tretia Ukrajinka Kateryna Baindlová (84. WTA).

Medzi 18 akceptovanými hráčkami na J&T Banka Slovak Open 2023 priamo do hlavnej súťaže je iba jedna domáca hráčka – Rebecca Šramková. Medzi prihlásenými figurujú napríklad Radka Zelníčková, Katarína Kužmová, Eszter Méri, Nikola Daubnerová, Nina Vargová či mladá talentovaná juniorka Renáta Jamrichová.

Čítať ďalej...

Chorvátka Konjuhová získala singlový titul

Dátum: 20. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Ana Konjuhová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022 v bratislavskom NTC. Vo finále zdolala v pozícii nasadenej štvorky osmičku pavúka Niginu Abduraimovovú z Uzbekistanu 2:6, 6:0, 7:6(2) za 130 minút. Vďaka triumfu si odniesla prémiu 9142 eur pred zdanením a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

Pre Konjuhovú je to tretí singlový titul na podujatí ITF. V roku 2013 nenašla premožiteľku v Montpellieri, v roku 2020 získala trofej na domácej pôde v Záhrebe. Chorvátka má na svojom konte aj titul z turnaja WTA. V roku 2015 triumfovala na tráve v Nottinghame.

"Bol to pre mňa skvelý týždeň. Je to už dávno, čo som naposledy zdvihla nad hlavu víťaznú trofej. Budem mať na Bratislavu krásne spomienky. Turnaj nebol jednoduchý, mal výborné obsadenie. Pred finále som bola dosť nervózna, vedela som, čo to pre mňa znamená. Som veľmi rada, že som dokázala zvíťaziť. Verím, že sa mi bude dariť aj na ďalších turnajoch, ale nepozerám sa až tak dopredu, musím ísť krok po kroku," povedala po finále šťastná víťazka.

Pre finálové súperky to bol vôbec prvý vzájomný zápas. "V úvodnom sete hrala  Nigina naozaj výborne. Povedala som si však, že sa musím udržať v zápase, hrať agresívne a urobiť všetko čo sa dá, aby som to zvrátila. Servis mi dnes až tak nefungoval, ale zvládla som to aj tak," pokračovala dvadsaťštyriročná rodáčka z Dubrovníka. "Kiežby som teraz mohla ísť na dovolenku, ale čakajú ma ešte nejaké turnaje. Keďže som bola zranená a podstúpila som operáciu, musím si sezónu trošku predĺžiť a získať body."

Celý pobyt v Bratislave si bývalá 20. hráčka svetového rebríčka veľmi pochvaľovala: "Môj kouč má rád Bratislavu, ukázal mi mesto, užili sme si kopec zábavy. Na finále sme mali peknú divácku kulisu, bolo to tu naozaj príjemné. Celá organizácia turnaja fungovala bezchybne," dodala na záver Konjuhová.

Aj zdolaná finalistka Nigina Abudraimovová uznala, že Konjuhová vyhrala zaslúžene: "Som veľmi rada, že som tu bola. Celý týždeň bol skvelý, žiaľ, vo finále to nevyšlo. Súperka si zaslúžila vyhrať. Snažila som sa hrať dobre, myslím si, že diváci videli kvalitný finálový zápas. Celkovo na turnaji štartovalo veľa kvalitných hráčok. V Bratislave som prvý raz, ale všetko sa mi páčilo, cítila som sa tu ako doma."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Kužmové bez titulu, vyhrali Voráčová s Malečkovou

Dátum: 19. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Viktória a Katarína Kužmové neuspeli vo finále štvorhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Najvyššie nasadenému českému páru Jesika Malečková, Renata Voráčová podľahli po trojsetovom boji 6:2, 5:7, 11-13 za 87 minút. V rozhodujúcom supertajbrejku nevyužili sestry Kužmové päť mečbalov.

„Ďakujem všetkým divákom, som rada, že nás dnes prišli povzbudiť," povedala na úvod slávnostného ceremoniálu Viki Kužmová. "Ďakujem organizátorom, že zorganizovali takýto super turnaj. Poďakovanie patrí všetkým rozhodcom, zberačom a sponzorom. V neposlednom rade ďakujem Katke, že si tento týždeň so mnou zahrala. Súperky dnes podali super výkon, blahoželám im k úspechu," doplnila Viki.

Po nej si mikrofón zobrala do ruky Jesika Malečková: "Gratulujem dievčatám k finálovej účasti, zahrali dnes veľmi dobre. Prajem im veľa šťastia v budúcnosti. Ďakujem mojej deblovej parťáčke Renate, som rada, že sme spolu získali titul. Veľmi si vážim, že prišlo toľko ľudí na finále. Ďakujem všetkým organizátorom, rozhodcom i zberačom, rovnako tak sponzorom, vďaka ktorým sa toto podujatie uskutočnilo. Tento turnaj je moja srdcovka, rada sa sem vraciam. Verím, že sa uvidíme ja nabudúce," povedala Malečková.

Jej parťáčka, tridsaťdeväťročná Renata Voráčová, dodala: "V Bratislave sme sa celý týždeň super cítili, veríme, že tento turnaj bude pokračovať aj v ďalších rokoch."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová sa do finále nepozrie

Dátum: 19. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová nepostúpila do finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Pre zranenie nohy skrečovala semifinále proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej za stavu 6:7(5), 1:1 v druhom sete. Konjuhová nastúpi v nedeľu v dueli o titul proti ôsmej nasadenej Nigine Abduraimovovej z Uzbekistanu.

"Celý týždeň som hrala trochu chorá. Ku koncu štvrťfinálového zápasu som začala cítiť zadný stehenný sval. Dnes ráno na rozohrávke ma to už dosť limitovalo, išla som za fyzioterapeutom, ale už sme s tým nič nevedeli spraviť," povedala Jamrichová. "Napriek tomu som to mala v semifinále celkom dobre rozohrané. Noha ma však bolela čím ďalej tým viac. Som z toho smutná. Keby som vyhrala prvý set, ešte by som to skúsila, ale takto to podľa mňa už nemalo zmysel. Na servise som sa trápila, pri dopade ma noha veľmi bolela. Vo výmenách som dnes bola slabá a pri bohybe limitovaná." vysvetlila sklamaná pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra.

Semifinálová účasť hneď pri druhom štarte na ženskom turnaji je pre talentovanú zverenku trénera Jána Matúša najlepším výsledkom v doterajšej kariére. "V tomto momente som veľmi smutná a prevažujú negatívne pocity. Keď to prejde, určite to budem vnímať pozitívnejšie. V budúcom roku chcem odohrať viac ženských turnajov. V juniorke pôjdem iba na grandslamy a najväčšie turnaje. Tento výsledok mi výrazne pomôže aj rebríčkovom postavení."

Jamrichová si za semifinálovú účasť na bratislavskom turnaji pripíše do rebríčka WTA 29 bodov. Z aktuálnej 880. priečky svetového rebríčka sa v jeho pondelkovom vydaní posunie o 246 miest nahor na 634. pozíciu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Sestry Kužmové do finále debla

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína a Viktória Kužmové postúpili do finále štvorhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. V semifinále si poradili s druhou nasadenou britskou dvojicou Freya Christieová, Ali Collinsová, ktorú zdolali 7:6(5), 1:6, 10-5 za 85 minút. V súboji o titul si zmerajú sily s jednotkami deblového pavúka Jesikou Malečkovou a Renátou Voráčovou z Českej republiky.

Pre Viki s Katkou bolo semifinále prvým zápasom na turnaji. V úvodnom kole ani vo štvrťfinále im totiž súperky na zápas nenastúpili. "Každý deň sme boli pripravené, no tesne pred zápasom nám oznámili, že hrať nebudeme. Sme šťastné, že sme zvládli semifinále a zabojujeme o titul. Po roku sme si spolu zahrali, bolo to super. Hlavne prvý set bol celkom solídny. Druhý nám troška ušiel, ale v supertajbrejku sme zahrali zasa výborne," povedala mladšia zo sestier Katka.

To, že sa na kurt dostali až v piatkovom semifinále, ich až tak nepotešilo. "Chceli sme určite hrať aj zápasy predtým. Tréningový program som si prispôsobovala tomu, že večer ma čaká zápas. Bola to zvláštna situácia, ale finále je finále. Katke aj mne to rebríčkovo veľmi pomôže," poznamenala Viki. Slovenská deblová dvojka by bola rada, keby so sestrou Katkou v budúcnosti mohli nastupovať spoločne na turnajoch. "Čakám na to. Myslím si, že štvorhru hrá super a podľa mňa môže dosiahnuť veľmi dobrú úroveň. Musí hrať čo najviac, aby sa posúvala v rebríčku, aby sme si mohli zahrať nejaké spoločné turnaje. Bolo by to super," zakončila Viki.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová je už v semifinále!

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. V piatkovom štvrťfinálovom súboji si pätnásťročná držiteľka voľnej karty poradila s turnajovou jednotkou Annou Karolínou Schmiedlovou, ktorú zdolala 6:4, 6:4 za 88 minút. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa nastúpi v sobotu proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej.

"Bol to vyrovnaný zápas od začiatku až do konca. Kaja veľmi dobre začala, obe sme dobre podávali. Hrali sme vyrovnané výmeny, bolo to o tom, ktorá to prvá zakončí. Bol to ťažký zápas," povedala na úvod Jamrichová, talentovaná hráčka Národného tenisového centra.

Po vyhratom prvom sete si Renáta vypracovala náskok aj v druhom. "Viedla som 3:1, dokonca som mala dve lopty na 4:1, no zahrala som dvakrát dvojchybu. Dosť ma to hnevalo. Myslela som si, že ho prehrám. Podarilo sa mi ale Kajku brejknúť späť na 4:4 a následne si udržať servis na 5:4. Posledný gem už bol celkom o nervy, ale zvládla som ho a som veľmi rada," priblížila priebeh zápasu.

Pre Renátu je to iba druhý ženský turnaj. Pri svojej premiére v októbri v Trnave postúpila do štvrťfinále, v Bratislave si tento výsledok už vylepšila. "Je to určite nečakané, ale pred domácim publikom sa mi hrá výborne. Podpora rodiny, tímu, kamarátov a všetkých ľudí naokolo mi veľmi pomáha. Rovnako mi sedí povrch na centrálnom dvorci, takže môžem hrať uvoľnene."

V súboji o postup do finále nastúpi Renáta proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej, aktuálne 137. hráčke rebríčka WTA.  V roku 2017 jej však patrila 20. priečka vo svetovom renkingu. "Viem, že hrá veľmi útočne a takisto má veľmi dobrý servis. Bude to určite tlak, ale posnažím sa opäť zahrať čo najlepšie," zakončila s úsmevom šťastná Renáta.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Konjuhová do semifinále, vyzve Slovenku

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Ana Konjuhová (na snímke) sa prebojovala do semifinále dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise žien. Štvrtá nasadená hráčka zvíťazila nad mladou talentovanou Češkou Nikolou Bartůňkovou, ktorú zdolala hladko 6:1, 6:3 za 63 minút. V semifinále si zmeria sily s lepšou zo slovenského derby zápasu medzi Renátou Jamrichovou a Annou Karolínou Schmiedlovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 12345 »   3/5

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR