STZ CHELLENGER

PEUGEOT SLOVAK OPEN, najväčší tenisový turnaj na tvrdom povrchu na Slovensku
DOTÁCIA: 145 000 eur + H
DEJISKO: NTC aréna v Bratislave    TERMÍN: 9. – 15. októbra 2023

 

 

AKTUALITY/ news

« 12345678 »   3/23

Gombos vyradil trojku pavúka!

Dátum: 11. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Norbert Gombos postúpil do druhého kola dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. V prvom kole zdolal vďaka výbornému výkonu tretieho nasadeného Benjamina Bonziho z Francúzska 6:4, 7:6(5) za necelé dve hodiny, pričom zápas sa skončil iba 30 minút pred polnocou.  Zverenec trénera Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s kvalifikantom Iľjom Marčenkom z Ukrajiny.

Gombos hral počas celého zápasu agresívny štýl tenisu a ani jeden raz si nestratil servis. "Musím uznať, že dnešný výkon bol asi najlepší za celú prebiehajúcu sezónu. Veľmi sa mi tento rok nedarí, ale na to sme tu, aby sme bojovali. Mám veľkú podporu od môjho tímu, takže mám stále motiváciu hrať s najlepšími hráčmi. Takého víťazstvá ma posúvajú vpred a som naozaj šťastný, že som dnes vyhral a podal taký vynikajúci výkon. Verím, že mi to vydrží čo najdlhšie," povedal po víťazstve šťastný Norbi, ktorý na turnaji štartuje už po jedenásty krát.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Thiem vstúpil do turnaja úspešne

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Rakúsky tenista Dominic Thiem úspešne vstúpil do turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Najvyššie nasadený hráč zvíťazil v úvodnom zápase nad Ukrajincom Vitalijom Sačkom, ktorého zdolal 7:6(5), 6:3 za 103 minút. V prvom sete otočil šampión US Open z roku 2020 nepriaznivé skóre 2:5, v druhom dejstve slávil úspech vďaka brejku vo ôsmom geme. V ďalšom kole ho čaká Kanaďan Gabriel Diallo alebo Brit Arthur Fery.

"Vedel som, že to bude ťažký zápas, čo sa dnes aj potvrdilo. S Vitalijom som hral pred tromi rokmi vo Viedni, iba dva mesiace po tom, čo som vyhral US Open. Aj vtedy to bolo veľmi vyrovnané. Išiel som do zápasu s tým, že musím bojovať o každú loptičku. V úvodnom sete som prehrával 2:5, no našťastie som dokázal zlepšiť úroveň svojej hry a vyhrať úvodné dejstvo v tajbrejku. V druhom sete som mal pár šancí, no brejknúť sa mi ho podarilo až v ôsmom geme. Následne som zápas dopodával do víťazného konca. Som rád, že ma diváci povzbudzovali, boli tu aj Rakúšania, no cítil som podporu aj od domácich fanúšikov," povedal po víťaznom zápase DominicThiem.

Bývalá svetová trojka rebríčka ATP bratislavský challenger veľmi dobre pozná: "Mám to tu rád, je to výborný turnaj. Chodil som sem už ako dieťa fandiť, pred desiatimi rokmi som si tu zahral ako hráč. Dokonca som v NTC hral za Rakúsko aj Davis Cup. Do Bratislavy dochádzam autom, je výhoda, že môžem stráviť viac času doma. Verím, že sa mi podarí uhrať čo najlepší výsledok."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Molčan nestačil na Belgičana De Looreho

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Alex Molčan nepostúpil do druhého kola dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Ôsmy nasadený hráč nestačil v úvodnom zápase na Belgičana Jorisa De Looreho a podľahol mu 7:5, 4:6, 3:6 za 131 minút. Zverenec trénera Karola Becka a kondičného Pavla Šmelu viedol v druhom sete 4:3 s brejkom, no túto výhodu nevyužil a zápas dospel do tretieho setu. Na jeho začiatku sa mu opäť podarilo zobrať súperovi servis, no napokon sa aj tak s bratislavským turnajom rozlúčil. Najlepším výsledkom dvadsaťpäťročného hráča Národného tenisového centra zostáva na PSO semifinále dvojhry z roku 2021.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Klein suverénne do druhého kola

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Klein sa suverénnym spôsobom prebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 125 Peugeot Slovak Open. V úvodnom kole si poradil s Chorvátom Dinom Prižmičom a zdolal ho 6:0, 6:3 za 64 minút. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra si v ďalšom kole zmeria sily s víťazom duelu medzi piatym nasadeným Britom Liamom Broadym a Fínom Ottom Virtanenom.

Klein v prvom sete stretnutia s Prižmičom na centri v NTC dominoval, trikrát prelomil podanie súpera a uštedril mu kanára. V druhom dejstve držal Chorvát so slovenským daviscupovým reprezentantom krok iba do stavu 3:3. Ďalšie tri gemy za stali korisťou Kleina, ktorý za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

"Myslím si, že som podal veľmi kvalitný výkon. Bol som agresívny, čo bol pred zápasom môj herný plán. Súpera som v prvom sete nepustil takmer k ničomu. V druhom trochu zlepšil servis, mne nevyšlo pár returnov a spravil som niekoľko chýb, no v koncovke som našťastie slávil úspech," povedal Klein po hladkom postupe do druhého kola.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Pokorný so Zelenayom s tesnou prehrou

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom nepostúpili do druhého kola štvorhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Držitelia voľnej karty nestačili v úvodnom kole na bielorusko-ukrajinskú dvojicu Ivan Ljutarevič, Vladyslav Manafov a podľahli jej 6:7(5), 6:7(3) za 89 minút. Počas celého zápasu neponúkli súperom ani jednu brejkbalovú šancu, no v tajbrejkoch ťhali za kratší koniec.

Pre Zelenaya s Pokorným to bol prvý spoločný súťažný zápas. "Je to škoda. Bol to tesný zápas. S Pokym sme už počas daviscupovej prípravy odohrali spolu nejaké tréningové zápasy a vedeli sme, že máme na to ich spolu zdolať. Počas celého zápasu sme súperov nepustili ani k jedinému brejkbalu, my sme si vypracovali štyri. Žiaľ, nedokázali sme ich využiť. V tajbrejku je to často o jednej lopte, tak to bolo aj dnes. Celkovo zápas nehodnotím zle, ale v zlomových momentoch sme sa na kurte nezišli, ako sme potrebovali. Verím, že nabudúce to výjde," povedal po zápase skúsený slovenský deblista Igor Zelenay.

Dvadsaťjedenročný hráč NTC Lukáš Pokorný sa k svojmu parťákovi pridal: "Zeli to dobre zhrnul, bol to tesný zápas o pár loptách. Nevyšli nám returny na brejkbaloch, čo bola škoda. Každopádne som rád, že si so mnou Zeli zahral."

Na Pokorného čaká v stredu ešte zápas prvého kola vo dvojhre, v ktorom nastúpi proti nasadenej sedmičke Maximeovi Cressymu z USA. "Teším a na tento zápas. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch mi žreb prisúdil nasadeného hráča. V zápase nebudem mať čo stratiť, pôjdem do toho naplno. Cressy je vyznávačom štýlu servis-volej, bude to zaujímavé," povedal na záver zverenec trénera Ľubomíra Kurhajca.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Veselý sa odhlásil, Martineau ako lucky loser

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Český tenista Jiří Veselý sa pre chorobu odhlásil z turnaja Peugeot Slovak Open 2023. Namiesto neho sa ako lucky loser predstaví v hlavnej súťaži Francúz Matteo Martineau (na snímke). V prvom kole narazí na mladého českého hráča Jakuba Menšíka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Fotogaléria 8. - 9. októbra 2023

Dátum: 10. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Vo fotogalérii z kvalifikácie Peugeot Slovak Open 2023 nájdete snímky zo zápasov slovenských držiteľov voľnej karty Michala Krajčího, Petra Naďa či Miloša Karola, ale aj mnohých zahraničných hráčov. Po skončení eliminačných bojov sa v pondelok poobede rozbehla aj hlavná súťaž dvojhry, na ktorej sme sa s objektívom boli pozrieť na zápasoch Maďara Zsombora Pirosa proti Rakúšanovi Filipovi Misolicovi a nasadenej dvojky Dominica Strickera proti Talianovi Lucovi Nardimu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Dvojka Stricker sa lúči v prvom kole

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Nasadená dvojka turnaja Peugeot Slovak Open 2023 Dominic Stricker sa s bratislavským challengerom lúči už v prvom kole. Švajčiarsky tenista nestačil v úvodnom zápase na mladého Taliana Lucu Nardiho a podľahol mu 6:7(4), 3:6 za 82 minút. V prvom sete vyhrával Stricker 4:1, no Nardi dokázal vyrovnať a vynútiť si tajbrejk, v ktorom napokon slávil úspech. V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujal vedenia 3:0 a zápas už dotiahol do víťazného konca. Stricker nenadviazal na dobrú formu z grandslamového US Open, na ktorom získal skalp Gréka Stefanosa Tsitsipasa.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Šestka Piros ďalej, Džumhur zvalcoval súpera

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Maďarský tenista Zsombor Piros (na snímke) sa prebojoval do druhého kola dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Šiesty nasadený hráč zvíťazil v úvodnom kole nad Rakúšanom Filipom Misolicom a zdolal ho 7:5, 3:6, 6:3 za 113 minút. Finalista bratislavského challengeru z roku 2021 si v ďalšom kole zmeria sily s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny. Ten v úvodnom kole nedal šancu ďalšiemu Talianovi Giuliovi Zeppierimu a za 39 minút ho zmietol z kurtu po výsledku 6:2, 6:0.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

V utorok Thiem aj piati Slováci

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

V utorkovom programe turnaja Peugeot Slovak Open 2023 sa predstavia piati domáci hráči. Ako prví zasiahnu do hry Lukáš Pokorný s Igorom Zelenayom, ktorí v druhom zápase na centrálnom dvorci NTC arény vyzvú vo štvorhre bielorusko-ukrajinský pár Ivan Ljutarevič, Vladyslav Manafov. Nie pred 14.00 h odohrá prvé kolo dvojhry Lukáš Klein proti mladému Chorvátovi Dinovi Prižmičovi.

Poobedné zápasy dňa budú rovnako aj so slovenskou účasťou. Nie pred 16.00 h nastúpi na centrálny dvorec Alex Molčan. V pozícii nasadenej osmičky vyzve Belgičana Jorisa De Looreho. Po ňom sa slovenským fanúšikom predstaví turnajová jednotka Dominic Thiem z Rakúska, ktorého súperom bude Ukrajinec Vitalij Sačko. Program dňa uzavrie víťaz Slovak Open z roku 2016 Norbert Gombos súbojom proti tretiemu nasadenému Francúzovi Benjaminovi Bonzimu.

Čítať ďalej...

Dvaja bývalí víťazi Slovak Open do hlavnej

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Rakúšan Dennis Novak (na snímke) aj Nemec Peter Gojowczyk už v minulosti okúsili chuť turnajového víťazstva na Slovak Open. Tento rok sa obaja museli do hlavnej súťaže prebojovať z kvalifikácie. Novak bol v eliminácii nasadenou jednotkou a v jej finále si poradil s Francúzom Matteom Martineauom 6:3, 6:3 za rovnú hodinu. Víťaz turnaja z roku 2019 si v prvom kole hlavnej súťaže zmeria sily s ďalším kvalifikantom Iľjom Marčenkom z Ukrajiny.

Gojowczyk vo finále kvalifikácie hladko zdolal Austrálčana Akiru Santillana 6:2, 6:2 a v prvom kole hlavného pavúka narazí rovnako na kvalifikanta Kalina Ivanovského z Macedónska. Tridsaťštyriročný Nemec získal titul v Bratislave pred deviatimi rokmi v roku 2014.

Okrem Novaka a Gojowczyka je v pavúku hlavnej súťaže ešte jeden víťaz Slovak Open - domáci reprezentant Norbert Gombos, ktorý víťaznú trofej zdvihol nad hlavu v roku 2016.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Damm a Marčenko postúpili z kvalifikácie

Dátum: 09. 10. 2023     sekcia: AKTUALITY/ news

Martin Damm (na snímke) sa prebojoval do hlavnej súťaže dvojhry na turnaji Peugeot Slovak Open 2023. Deviaty nasadený Američan zvíťazil vo finále kvalifikácie nad šestkou eliminačného pavúka Joaom Sousom z Portugalska a zdolal ho 6:3, 6:7(4), 6:1 za 107 minút. V hlavnej súťaži si zahrá aj Ukrajinec Iľja Marčenko, ktorý v pozícii nasadenéj päťky vyradil Poliaka Kacpera Žuka 7:5, 7:5.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 12345678 »   3/23
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

Peugeot
J&T BANKA
COOP JEDNOTA
Seekersport
ADIFEX
iFortuna

PEUGEOT SLOVAK OPEN 2021

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
RTVS
TASR